Maasbracht - De Spil

Het was me weer het avondje wel! Wat een tumult, zalig! De hele Spil boemvol, vooraf de zaak al netjes opgewarmd door Green Easer (alias Grien Iezer) en om half elf: het dak eraf!

Eerlijk gezegd had ik soms het idee dat er mensen met een dubbele dwarslaesie uit de arena getakeld zouden worden, ma jong, dat vloog daar als een stelletje ongeleide projectielen rond, klabam, daar ging er weer eentje op zijn bakkes, klaatsj, weer eentje achterover. We hadden ze weer in alle mogelijke kleuren, gemerkt door de “agrarische viltstiften”, niet alleen geschikt om te kijken welke schapen gedekt zijn, maar ook nuttig om te zien wie morgen bij de mam een verrekt goed verhaal moet hebben om zich hier uit te lullen.

Bij een van de vorige optredens was een zekere Neumann ondersteboven gekiept en daarom was deze keer een speciale plek voor hem gereserveerd waar hij nu kon neerstorten. Aan de naam te zien was het een Wijze uit het Oosten.

Overigens was het redelijk internationaal vanavond want van “euver de poal” was ene Caro Ohlenforst,compleet met vriendinnen gekomen om haar verjaardag te komen vieren,samen met Bagge, da’s nog eens wat anders dan thuis zitten met je vriendinnen en dan met wat chips en borrelnootjes naar the Voice of Holland of iets dergelijks kijken.

Al met al een hartstikke leuke avond en voor degene met een kater: je mag deze nacht een uurtje langer in je bed blijven.

Klaas Vaak, alias de Zandman,

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

Twan Linders (hiernaast op de foto) was te gast in Maasbracht. Hij heeft een boek geschreven over de Nederpop scene in de jaren tachtig. In dat boek interviews met alle bands uit die tijd: Doe Maar, Toontje Lager, Het goede Doel, Normaal, Frank Boeyen etc, En heel veel aandacht voor de JBB.

Een heel leuk boek met mooie foto's, dat je kan bestellen via Uitgeverij Catharsis.