Boorsem (B) - De Doorzakkers

België Amaaj! Wat hebben we weer gelachen vanavond bij de Doorzakkers. Frederik en Vrienden hadden het weer goed geregeld, een leuke zaal, leuk publiek, direct een techniker laten komen om de verwarming te starten, een complete Toren van Pisa laten aanrukken met dozen en daarin allerlei soorten pizza, kortom een toffe avond.

Het was wel een pittige entreeprijs, iets van € 15,- aan de deur, maar daar stond tegenover dat de pinten maar € 1,50 kostten en in de voorverkoop was het entreekaartje aanmerkelijk goedkoper. Enfin, wij dus naar Boorsem bij Maasmechelen.

's Middags toen Albert en de Crew aankwamen kwam al gelijk iemand van de organisatie en gaf aan dat het hek waar de vrachtwagen doorheen moest afgesloten was en de man met de sleutel onvindbaar. De oplossing was dat: "de jongens maar eerst ene pint moesten komen vatten". Tja en dan heb je bij Bagge direct een dik kruisje in de agenda staan en in de Enigma/JBB/Geheime Code betekent dat zoiets als: "die zeen in orde, hiej motte w'r dekker komme!".

Paul had bijtijds de bui al zien hangen, letterlijk, niet een bui maar complete wolkbreuken boven het Boorsemse, niet buiten, maar binnen in de zaal. Ma jong, daar werd meer bier gegooid dan opgedronken geloof ik, gelukkig lag een dik stuk plastic over de mixer, anders hadden we na 20 minuten al kunnen stoppen, wat een bier-douche!

En dan al die mensen in hun blote pensen bezig met gymnastiek. "T-shirt-touwtje-springen" was al helemaal ingeburgerd in Boorsem. Stel je voor: een hoop mensen stonden in hun blote pens en hadden hun kapotgetrokken T-shirts aan elkaar geknoopt en stonden in het midden van de zaal touwtje te springen met die zooi kletsnat wasgoed.

Er waren ook gasten en die vonden die activiteit te soft en introduceerden de laatse nieuwe trend namelijk de "BLOTE PENS SJRAVEL CAROUSSEL" Hoe werkt dat? Nou, je drinkt je enigszins een lichte verdoving, zorgt dat je T-shirt al lang kapotgescheurd is en ergens in de zaal ronddwarrelt, dan ga je met blote, natte pens, op je buik op de spekgladde en zeiknatte tegelvloer liggen, je boezemvriend pakt je bij je benen en begint je over de vloer rond te draaien, steeds sneller en sneller, zodat het bloed door de centrifugaalkracht je hersenen ingestuwd wordt. Eventueel nat wasgoed, lege drinkbekers worden als door een soort Tsunami door je weggeslingerd. Uiteraard is deze act alleen aan te bevelen in een zaal waar met plastic bekers wordt gewerkt, als er echt glas gebruikt wordt en er dus kapot glas op de vloer ligt dan word je uiteraard gezandstraald. Als Janse Bagge kunnen we hier nog een leuke variant aan toe voegen: net als een kogelslingeraar op de Olympische Spelen het slachtoffer bij optimale snelheid loslaten. In Boorsem stond de vloer dik onder het bier en was waarschijnlijk al een record gevestigd van meer dan 10 meter. Enfin, er is niemand verongelukt, we hebben ons kostelijk geamuseerd en hopen dat dit voor de Doorzakkers een aardig begin was voor hun vastelaovesseizoen.

Alaaf.

Prins Henk en de Raod van 9.

Alle foto's van dit optreden op Flickr