Eijsden - Cultureel Centrum

Stille Nacht, Heilige Nacht, maar niet in Eijsden! Om alle konijnen in ‘t zuur, kalkoenen in wijnsaus en andere dik makende gerechten te laten verteren had men de varkens van Bagge uitgenodigd om in het kribje in Eijsden op zoek te gaan naar de maagd Maria en een stelletje Wijzen uit het Oosten. Niks gevonden! Alleen een stelletje herders met schalmeien die over het podium vlogen.

Of toch enkele wijzen uit het oosten? Jazeker, er was hoog bezoek uit Griekenland. Kostas en zijn familie waren toevallig even op bezoek bij tourmanager Albert om ook eens een keertje in Nederland te zijn geweest.

En om de echte cultuur op te snuiven stond Janse Bagge op het programma. Ze begrepen er niets van dus Thijs nam het heft in handen en speelde het thema van de film Zorba de Griek. En in no time danste heel Eijden de sirtaki.

Man, wat heb ik gelachen, akkoord, men kan moeilijk verwachten dat wij, als herders met schalmeien vanaf de kerstlunch alleen maar wijwater zouden drinken, dus sommige herders hadden al een aardige plons kerstwater in hun maag voordat de eerste engel was uitgevlogen en “Gloria in Excelsis Deo” begon te roeptoeteren.

Al met al een geslaagde avond, omdat de intro verzorgd werd door Freddy Wolfs. Het zit namelijk zo: omdat de jongens van het geluid al vanaf ‘s middags in de weer zijn met opbouwen, wordt door de organisatie altijd gezorgd voor de crew en rest van de band voor wat warms. Nou Freddy had gerold en gerold en gerold zodat een hele pan met dampende gehaktballen op ons stond te wachten in de kleedkamer. Mjam, Mjam, Mjam, en net zoals Asterix hebben we ons gewenteld in de ketel. Het was heerlijk Freddy! Tja, en van het optreden herinner ik me niet veel meer, alleen hoorde ik nog heel vaag mijn vrouw zeggen: “Joseph, gangk ‘ns kieke, ich gluif det de kleine böök!”

Prins Joseph de Eesjte

Alle foto's van dit optreden op Flickr