Maaseik - CC Achter Olmen

En toch blijft elk optreden in een schouwburg apart. Het klinkt arrogant, na meer dan 30 jaar feesttenten, kroegen en festivals blijft het toch uniek om weer een zaal voor je te hebben met publiek dat rustig in een fauteuil voor je zit. In zo’n ambiance kun je andere muziek presenteren dan het gewone “gooi en smijtwerk” in een feesttent.

Voordat het optreden begon en de zaal langzaam zich vult, kijk je de zaal in en realiseer je je dat Janse Bagge inmiddels een instituut is, een hoop grijze koppen in de zaal die toch komen voor dat stukje herkenning van “toen”. Mensen die vroeger in de gloriedagen van Bagge onze cassettebandjes draaiden! Geweldig om nu nog zo’n theater goed bezet te krijgen. We hebben ons weer geweldig geamuseerd, aanvankelijk in de eerste set voornamelijk rustig werk, zelfs het Kerstliedje, “De Agenda” gedaan en ook nog ruimte voor “Awt en versjlete”.

De tweede set ook weer rustig begonnen maar om te voorkomen dat men het “echte Bagge Geveul” gemist had, als men naar huis ging werd, de bekende la met Blief bie de mam, Sollicitere, Proemevla toch opengetrokken. Ik had afgelopen maanden een tijdje last van wat “ruis” op mijn stembanden, dat maar niet wilde overgaan, maar door de sublieme monitormix van Ernst hielden mijn stembandjes het prima tot aan de laatste noot. Ernst, well done man! En dan is zo’n avond voor een gewone amateurmuzikant toch heerlijk om daar weer te staan: Een volle zaal voor je en achter je een stelletje prima muzikanten. We hebben ons prima geamuseerd!

Iedereen hartstikke bedankt en hopelijk tot ziens.

Henk, de veerman van de Overkant van de Maas