Berg en Terblijt - Café Sjengske

Dit kon dus echt niet kapot! We werden uitgenodigd door de Zaalvoetbal Vereniging DE KILO en laat me die gasten uitgerekend nu kampioen 2e klasse worden! Tja, als je dan de varkens van Bagge binnenhaalt dan heb je wel wat in huis. Gelachen! Prachtig! In Berg en Terblijt zijn ze wel in orde. In de meer dan 30 jaar Bagge hebben we het helemaal meegemaakt: vooraf in een partytent waar het regenwater aan de ene kant binnenstroomde en aan de andere kant weer weg liep en wij dan staan te kleumen met een lauw broodje kroket.

Nee, dan die van Berg! Tataah! Na de soundcheck in polonaise naar het Grieks restaurant APHRODITE, een kleine honderd meter naast Sjengske en daar ons laten volduwen met inktvisringen, rijst, friet, vlees, paaah, zalig verwend werden we daar aan de Rijksweg, ondanks dat het boemvol was, had men een aparte ruimte voor ons gereserveerd waar we geprogrammeerd werden in de “volduw-modus”. Goed geregeld!

En toen dus met een dikke pens terug naar ‘t Sjengske. Tja, we kwamen eigenlijk om te spelen en dat ging wonderwel ook goed, zoals bekend heb ik vanaf carnaval een virus in mijn keel en ben ik steeds een beetje huiverig of het stemmetje het 2 uur non-stop volhoudt, maar het ging prima. Het verwonderde me vooral dat vanaf de eerste noot het merendeel van het publiek alle nummers woordelijk mee kon zingen, die kenden het hele repertoire!

Toch apart om de pap van John Moonen te treffen, John die ooit lang geleden via mail contact opnam i.v.m. zijn activiteiten als militair in een ver oorlogsgebied en Mark Brabander die, gewapend met zijn kruk, toch een groot gedeelte van de avond voor het podium stand hield en uiteindelijk toch op het podium raakte om met zijn kruk luchtgitaar te spelen en zijn vocale kwaliteiten in de strijd te gooien.

Akkoord, ‘t was chaos daar bij Sjengske, de condors vlogen af en aan maar de sfeer was heerlijk. Dit was weer het mooiste bewijs dat een hechte dorpsgemeenschap, leuke mensen, goed verenigingsleven, kasteleins die ‘t snappen, nou dat is het cement in de samenleving. ‘t Is goed toeven in Berg en Terblijt. Goed Volk!

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

Dennis en Wesly van TDS Productions, super bedankt voor de leuke samenwerking en het prima geluid.