Mechelen - Café de Paardenstal

Het is volbracht! 2013 Hebben we tot een goed einde gebracht! Het laatste optreden van dit jaar, een jaar waarin we weer kunnen terugkijken op een paar heel leuke optredens.Uiteraard een heel geslaagd jubileumconcert in de Stadsschouwburg Sittard, “30 Joar Bagge” waar we afscheid namen van onze drummer Good Old William en het optreden voor een kolossaal publiek op de 11 van de 11 op het Vrijthof Maastricht.

Maar nu: Mechelen bij John in de Paardenstal. Vanavond werd de trom geroerd door Kaz, die had de moeilijke taak op zich genomen om het klassieke JBB-geluid uit de ketels te rammelen en dat lukte prima. In zo’n korte recordtijd een repertoire van dik 2 uur je eigen maken, is gewaar geen kattenpis.

Het aanpassingsvermogen van Bagge werd verder nog geprikkeld omdat enkele uren voor de soundcheck het telefoontje kwam dat de trompettist in de ziekenboeg lag en onmogelijk kon spelen. Goede raad duur, maar tataaah! Ook hier een oplossing! Lenny, al jaren actief in de limbo HaFa-wereld wist van toeten en blazen en ondanks dat hij nog nooit een keer met Bagge gespeeld had, nog gekker, geen enkele repetitie ooit had meegedaan, klatsboem, niet van dat benauwde “Trööt pakke en bloaze!” Chapeau!

Al met al weer geweldig genoten, leuke sfeer, leuk publiek, een leuke manier om 2013 af te sluiten. Vooral ook door het statement dat we maakten door, dankzij de jarige, iedereen zo ver te krijgen dat het Limburgs Volkslied nu eens eindelijk in het dialect werd gezongen.

Iedereen bedankt voor de grote opkomst, Luuk, bedankt voor het prima geluid. John en alle mensen van Mechelen bedankt voor de gastvrijheid en iedereen leuke feestdagen en een goed 2014 gewenst (natuurlijk ook voor Ben die vanuit Brabant was komen aanwaaien).

Meneer Prikkebeen

BEDANKT !!!!!!!

Namens de band, de crew (Lars, Erik, Albert, Michel, Luc, Dion, Frank, Davy, Thei en Cecile), hun aanhang en vrienden van Bagge, een afsluitend woord van dank voor de bijzondere band met de Bend gedurende dit afgelopen jaar: organisaties die ons geboekt hebben, lokale crews en geluidsfirma's, onze vaste geluidsfirma's Ampco, Licht en geluid Discovery Light, onze platenfirma Music Machine records (Rino, Jan, Rob en Ernest), onze trouwe support act Green Easer, Big Benny, DJ's waaronder DJacky en Tropicana, Stan, Harrie Kassing, Roel de Weerd, Kaz Steijvers, Lenny Omloo, Jos Heutmekers, Lard Crutzen, Xymio, Henk Hover (L1), Schouwburg Sittard, Marij @ Jive, Rob Driessen (3Sun Recordings), Unilogic (webhosting), de mensen die zo lekker voor ons hebben gekookt, de glazenspoelers, de mannen achter de consumptiebonnen, de NSA die alles voor ons een beetje in de gaten houdt. en natuurlijk niet in de laatste plaats onze fans die er iedere keer weer waren of die op wat voor manier dan ook voor zorgden dat we nu al meer dan 30 jaar op het podium staan. Een waar voorrecht.

Bedankt en tot volgend jaar.

Alle foto's van dit optreden op Flickr