Buchten - Café de Bar

Voor mij was het een duidelijk déja vu om nog eens in De Bar te zijn. Want 38 jaar geleden was ik bevriend met de dochter van de toenmalige eigenaar. Na een avond stappen brachten we haar naar huis, met drie man op een Mobylette brommer. Dat ging goed tot in Holtum en daar vielen we op ons gezicht: een mouw uit mijn jas en mijn kop kapot. Het toilet lag toen op een andere plaats en daar heb ik toen mijn kop gefatsoeneerd. Leuke tijden!

En dan sta je weer op die locatie en denkt toch: “verrek waar gaat de tijd heen?”. Deze keer stond ik dus in de kroeg zonder kapotte kop en het was toch weer leuk toeven bij Paul en zijn gasten. Vooraf kregen we Champignons met roomsaus en gehaktballen in lekkere pratsj, kortom, de ontvangst was prima.

Het was wel passen en meten om alle 9 muzikanten een stukje territorium te bieden op die paar vierkante meter podium en vooraf maakten we een planning dat eerst de bassist het podium op moest, dan Peter en dan verder in een volgorde dat iedereen op zijn plaats stond en niet voor of achter langs iemand moest. Er gaan vele makke schapen in een hok en dat bleek alweer.

Trump’s quote: Grab them by the pussy hebben we een paar keer gelanceerd maar het was allemaal beschaafd volk uit Buchten, Holtum, Born en omstreken en zelfs van de Selfkant.

Er was zelfs gezorgd voor twee beelden die volgens mij de Beeldenstorm hadden overleefd. Kortom, het was een bere-gezellige avond, compleet met polonaise en Condorvluchten. Vergeleken met de avond, zo veel jaar geleden, had ik hier toch een veel beter gevoel bij.

En hoewel dat concept van “Kort bie de Tap” wel wat concessies vergt qua aanpassen aan de beperkte ruimte, is het toch steeds leuk om te doen en vooral omdat je dan snel kunt zeggen: “We waren weer uitverkocht!”.

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr