Brommelen - Bourgonderie

In de afgelopen 4 decennia dat we met Bagge op pad zijn, hebben we op de meest uiteenlopende podia gestaan. 1983. De eerste keer op Pinkpop op een primitief podium van steigerplanken in het Burg. Damen Sportpark in Geleen, Het Oer-Pinkpop. Maar ook ettelijke keren op Pinkpop Classic in Landgraaf, op een podium waar je bijna met de Tom Tom je plek moest vinden on stage.

Dan al die ontelbare podia in feesttenten en op een paar vierkante meter podium in kleine kroegen. Maar vandaag was heel bijzonder. Een podium bij een melkveebedrijf en de koeien stonden echt op de achtergrond en trokken zich letterlijk geen uier aan van het tumult op enige meter afstand.

Maurice Kikken Catering had ons al na de soundcheck heerlijk verwend volgens de limbo-traditie “Kaw sjotel en werm vleisj”. Heerlijk!

Tja en het optreden? Het was op voorhand uitverkocht. Green Easer warmde de zaak goed op, Bagge kwam en het bleef nog lang onrustig. Kurt Cobain zorgde in de “Liekenset” voor extra ambiance. De bijna jarige Liv mocht Proemevlaai meezingen en kreeg nog een selfie kado met Henk's Gretsch om de nek. Kortom. Het was weer leuk toeven in De Boergonderie Hoeve.

Henk