Weert - Bosuil

Alweer een optreden dat door de Corona was uitgesteld en nu kon iedereen die destijds een kaartje had gekocht dan toch terecht bij Bagge op deze zonnige zondagmiddag. Toen we naar het optreden reden dacht ik nog; “Welke gek gaat met dit prachtige weer naar De Bosuil om wat ouwe fossielen te bekijken?” Maar groot mijn verbazing dat toch een hoop volk verwacht werd.

MAAR TOEN! We hadden de spullen uitgeladen om te soundchecken en op het podium zag ik onze drummer Wim met een verband om zijn hand. Niet te geloven! De intimi weten dat Wim woont en werkt in Heidelberg en een hele muziek carrière achter de rug heeft als drummer bij Go to the Max en begeleider van Gé Reijnders, maar zo verzot is om als amateurmuzikant met Bagge te touren, dat hij steeds van uit Heidelberg dik drie uur over de Autobahn vliegt, in Roosteren overnacht, het optreden doet en de daag erna weer naar huis rijdt. Dit weekend zaten we op vrijdag in de schouwburg in Sittard en gisteren is wat fout gegaan.

Wim was met een geleende fiets gevallen, niet zo maar, maar echt serieus, met fiets en al in de prikkeldraad, hand kapot, been open, kleren gescheurd en nu zat hij daar met een hele dikke hand. Goede raad duur! Iedereen was het er over eens dat dit niet een akkefietje was, dus met Wim naar ziekenhuis. hand bleek serieus gekneusd, tetanusspuit en van de dokter het dringende advies om straks zeker niet te gaan drummen. Houston we’ve got a problem!

Gelukkig konden we Bas bereiken, die zat met een fanfare op een of ander concours en Bas help ons vaak als we een keer repetitie hebben, dan hoeft Wim niet helemaal van Heidelberg af te komen. Enfin, Bas was een kwartier voor dat het optreden moest beginnen, in De Bosuil. Optreden gered!

En wat was het weer heerlijk om hier te mogen optreden in Weert. Leuke accommodatie, heerlijk publiek, na de soundcheck nog een snelle hap aan ‘t Bassin #6 waar we bij de Rare Brewpub door de kok werden verwend, dus was het weer niet echt een straf om muzikant te zijn vandaag. Bas bedankt!!!!!

Henk