Geleen - Biesenhof

Als ik me goed herinner was dit de derde keer dat we dit huiskamerconcert deden bij Biesenhof. Het idee hier achter was destijds om een avond in een meer rustige setting te organiseren zodat er meer plaats was voor de rustige nummers uit ons repertoire. Dus toen we weer de uitnodiging kregen om te komen spelen in de Biesenhof leek het ons een goede gelegenheid om er een try-out voor onze komende theatertour van te maken.

Daarom startten we ons optreden met het eerste nummer dat we speelden in 1979. “De Sjtrontblues”waarin alle horecagelegenheden van Susteren de revue passeerden. Ook plaats voor d’n Hoofinzenjeur en de Rotte.

Tevens kregen we enkele weken vooraf een bericht onder ogen van iemand die zich verheugde op het optreden omdat zij haar partner gevonden had bij een Bagge optreden, getrouwd en in de huwelijksdienst onze “Taegewenjd” gedraaid. Haar partner was inmiddels overleden en tijdens de afscheidsdienst werd “Taegewenjd” weer gedraaid.

Aanvankelijk dachten we dat er vooraan in de tweede set wel erg veel rustig materiaal zou zitten maar bij de eerste tonen van “Taegewenjd’ werd volop meegezongen dus had ik een dubbel goed gevoel dat we het nummer toch nog eens op de playlist gezet hadden.

Grappig om ook weer ouders te zien die hun kleine grut meegenomen hadden en dan kan ik het niet laten om die schatten het podium op te trekken en Proemevlaai te laten meezingen. En hoewel er erg veel rustig materiaal in dit optreden zat werd het uiteindelijk toch de Poolse Landdag of Brusselse Kermis, gezellige zooi dus.

Kortom een heerlijk avondje Bagge.

Henk