Kelpen-Oler - Bie de Tied

Het was gelukkig een droge avond, een beetje fris en vroeger in de tijd dat we nog met spots werkten met gloeidraad zou dit geen probleem zijn, want die ouderwetse lampen gaven een flinke stoot warmte. Nu staan we daar met State of the Art ledlicht en dat geeft geen warmte dus hield ik fijn mijn trui aan.

Na de soundcheck waren we te gast in cafetaria ‘t Trefpunt bij Carla en die heeft ons op het buiten terras goed gevuld met zuurvlees, goulash en saté.

Er was heel divers volk aanwezig op het pleintje, een hele stoot publiek uit de oudere jaargangen, maar ook een hoop spul van rond de 15 jaar en die stonden aanvankelijk alleen maar naar hun schermpjes te koekeloeren maar gaandeweg de avond kregen ze toch interesse in hetgeen zich afspeelde op het podium.

Voor vanavond hadden we Gesuino Derosas als invaller voor onze vaste gitarist Peter die nog met een schouderblessure op “herstel” is in Ierland.

Dat Vrijdag de 13e een dag is met een akelige bijsmaak bleek deze Vrijdag de 13e heel duidelijk. Tot 2 maal toe viel de gehele elektriciteit uit. Opeens geen geluid en geen licht meer. Dit lag niet aan de spullen van het geluidsbedrijf maar blijkbaar was de zekeringenkast in het café niet bestand tegen de gevraagde pieken. Enfin, het was snel verholpen en helaas duurt het even voordat het systeem weer is opgestart, maar dat had deze crew snel geregeld.

Al met al weer een leuke avond gehad. Tijdens verschillende shows in het afgelopen jaar had ik problemen met mijn gitaarzender maar nu ik de Boss LS2 (het pedaal waarmee je kunt schakelen van gitaar 1 naar gitaar 2) heb vervangen door een nieuwe LS2 functioneerde alles prima.

Henk weer blij.