St. Odilienberg - BCL Treffen van CV de Berggeite

Druk Bagge weekend i.v.m. het BCL-feest in St. Odiliënberg. Op vrijdag was “de avond voor de jeugd” zoals dat wordt geformuleerd. We moesten al heel vroeg in de avond, om 20.30 aantreden voor een set van een uur. Het duurde toch een tijd voordat het publiek opgewarmd was, maar uiteindelijk kregen we de zaak toch aan het swingen.

De zondagmiddag was heel andere koek. De zaal zat nu tjokvol met allerlei afgevaardigden van allerlei carnavalsverenigingen van uit de hele provincie, Raad van Elf, de Prinsen, kortom zelden zoveel “patsje en vaere”gezien.

En hoewel we geen echt carnavalsrepertoire hebben swingden ze allemaal driftig mee.

Het was koddig om te zien dat herhaaldelijk een prins of Vorst het podium op kroop om voor de volle zaal even de artiest uit hangen. Dat is altijd heel leuk, maar we hebben in zo’n situatie al vaak meegemaakt dat zo’n persoon, die al vanaf de middag aan de pinten zit, niet meer zo vast ter been is en ik herinner me een keer dat zo’n prins in zijn “hour of Glory” met zijn voeten verstrikt raakte in de kabelspaghetti op het podium. KRRRRITSJ, PLEGK, PAAAF! een paar monitor kabels kapotgetrokken en een hoop gepiep en kabaal. Daarom hebben we onze crew toch altijd de opdracht gegeven om die mensen even hun gang te laten gaan maar dan snel afvoeren.

Degene die wel mocht blijven was Luana, de dochter van John, onze geluidsman. Het lieve kind had nog nooit gezien met welke maffen haar pappa steeds op toer was dus, nou bij Proemevlaai zong ze mee en was al direct Baggefan voor het leven.

Overigens was alles echt top geregeld daar in Berg. Complimentje aan iedereen, Claudia en Claudine speciaal voor de catering en de support. En ook de jongens van DEMO hadden echt alles uit de kast gehaald, waarvoor onze onvoorstelbare dank.

Al met al een geweldig weekend gehad met als ultieme kers op de taart: de show van vandaag, waar onze sologitarist Peter, als oud prins van Susteren, de hele show schitterde in zijn prinsenoutfit.

St. Odiliënberg Alaaf!

Prins Henk d’n Angerhawve

Alle foto's van dit optreden op Flickr