Amby - Amyerhoof Scouting Amby

Wat een heerlijk jubileumjaar, dat “40 Joar Bagge”. De Amyerhoof hartstikke vol met weer ontzettend leuk publiek. Wat zijn we toch bofkonten met zo’n leuke schare fans. Geen wanklank, geen vervelende haantjes, alleen maar volk dat komt om zich te amuseren, heerlijk.

Bij de soundcheck liep alles op rolletjes, alles functioneerde perfect, mijn Gretsch en Gibson klonken goed, alleen liep de G-snaar herhaaldelijk de hoogte in, maar dat werd bijtijds gecorrigeerd. Na de soundcheck ruimte gemaakt voor Vivelevink die deze avond als support optraden en de mensen al goed in stemming brachten.

Bagge en crew werden na de soundcheck heerlijk verwend door Maurice Kikken Catering uit Ulestraten. Aw mök, in de 40 jaar dat we met de band toeren was dit weer een cateraar die me zal bijblijven. Heerlijk, pennepasta met een hoop garnalen, lasagne, rijst met saté en nog een hoop lekkers, compleet met salades, Dan is het artiestenleven niet verkeerd! Als we ooit eens wereldberoemd worden en moeten een wereldtoer maken nemen we die Maurice mee all over the world!

En na al dat geweldigs was het om half 11 onze beurt en trad “De Wet van Murphy” in werking. Gloeiende, gloeiende, tijdens de soundcheck werkte alles perfect en al bij het eerste nummer klopte geen jota meer van mijn gitaarsignaal van de Gretsch, overgestapt naar de ES335 en nog viel steeds het signaal weg. Dan maar zonder zender spelen en gewoon ouderwets een kabel gebruiken. Ondanks dat ik altijd mijn materiaal controleer bleek nu ook nog een storing in mijn gitaarkabel te zitten, maar gelukkig had onze Thijs nog een reserve en toen die gekoppeld was, ging alles weer als vanouds. De laatste tijd had ik vaker problemen met de techniek, misschien toch maar investeren in nieuwe spullen.

Tja en dan het optreden. Wat was het gelijk vanaf het eerste nummer een heerlijke sfeer. Iedereen van voor tot achter in de Amyerhoof zong mee, polonaise kwam langs, communitysinging met de kampvuurliedjes van John Denver en Johnny Cash, gewoon weer een heerlijke avond Bagge.

Bedankt iedereen die heeft meegeholpen aan deze leuke avond.

Feestneus Henk