Roosteren - Albert Zaal

In het kader van het feest van fanfare de Maasoever en CV de Borchrave waren we vandaag te gast in Roosteren. Uit alle windstreken kwamen de fans weer aangevlogen, we waren vandaag wel erg internationaal! Er zaten Belgen van vlak over de grens, een delegatie uit de Duitse Selfkant, de gebruikelijke stroom uit Susteren, Echt, Dieteren.

En niet te vergeten, helemaal uit Brabant onze trouwste fan Ben Elsendoorn. Hij had zelfs een blinde kennis bij zich inclusief blindegeleidehond. Ben benieuwd hoe dit lieve beest weer gedeprogrammeerd moet worden deze week. Zoals op de foto te zien is was deze prachthond onbewogen bij al die herrie, het rondvliegend bier en stukken T-shirt.

Kortom, het was weer gezellig druk en de tap stond constant in de open modus. Vooraf werden we ontzettend verwend door Peter Courage, weet je wel die jongen van www.courage-catering.nl . Die jongen had me een hoop lekkers in de warmhoudbakken gedaan! Dan is het toch altijd leuk om artiest te zijn. Aardappelgratin, kip in heerlijke pittige saus, een andere bak vol kalfsvlees met champignonroomsaus, plus nog een heerlijke salade, niet volgeduwd met vettige mayonaise, maar een heerlijke dressing, fetakaas, mmmm. Ben benieuwd naar de score op de weegschaal morgen.

Maar we kwamen uiteraard niet om ons te laten vetmesten, maar het is toch altijd een heerlijk noodzakelijk kwaad om je door die schotels heen te worstelen na de soundcheck. Naarmate de avond vorderde werd de meezingsfeer steeds beter en bij de laatste nummers zag je van voor tot achter in de zaal iedereen zich half bewusteloos zingen. Heerlijk. Ondanks dat het voor een groot gedeelte van Europa een zeer bewogen weekend was, was het in Roosteren zoals in the good old days.

Uiteraard zijn een hoop mensen in de loop van de week verkouden omdat hun T-shirt verdwenen was en ze in hun blote pens naar huis moesten, maar dit had het goede gevolg dat door de regen de aangebrachte tattoos van de varkenstiften eraf konden regenen.

Hatsjie!

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr