Janse Bagge Clubtour 2020

De Janse Bagge Bend maakt een clubtour ter ere van het veertigjarig bestaan van de band. In maart speelt het negental in drie Limburgse poppodia: Nieuwe Nor in Heerlen, Bosuil in Weert en Grenswerk in Venlo. De kaartverkoop voor deze concerten start zaterdag 11 januari om 10:00 uur via de websites van de verschillende podia.

De Janse Bagge Bend bestaat 40 jaar! Verschillende leden hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar aan stoppen denkt de band niet. Sterker nog: in 2020 gooit de band er een schepje bovenop om het jubileum te vieren. De band doet een flink aantal theateroptredens, maar maakt ook een bijzondere ronde langs een aantal Limburgse poppodia.

Janse Bagge Bend is enige Limburgstalige band die ooit een top tien hit scoorde, met Sollicitere in 1983. Ook Jan Smeets kon dat jaar niet om de band heen, en een optreden op Pinkpop was het gevolg.

Het programma van de clubtour wordt een reis met hoogtepunten uit het uitgebreide repertoire van Janse Bagge Bend, aangevuld met nieuw werk. De shows zullen twee uur duren. Zoals gebruikelijk zal er volop aandacht zijn voor interactie met het publiek.

15 maart - Nieuwe Nor, Heerlen
27 maart - Bosuil, Weert
28 maart - Grenswerk, Venlo